Hoe kan ik brandstof besparen?

Wij geven je graag wat tips over hoe je brandstof kan besparen, want: wanneer je brandstof bespaart, bespaar je geld. Welke auto je ook aanschaft, er zijn altijd dingen die je kunt doen om brandstof en dus geld te besparen.

De juiste bedrijfswagen velgen onder uw bedrijfsauto spaart aanzienlijk in de brandstofkosten. Zoek in onze Bedrijfswagen Velgen Shop dan ook de juiste velgen voor uw bedrijfsauto.

Bedrijfswagen Velgen Nieuws Brandstofbesparing

Brandstofbesparing zorgt niet alleen voor minder gelduitgaven, maar ook voor schoner rijden en is dus ook beter voor het milieu. Hieronder vind je een paar handige tips over hoe je brandstof kan besparen:

  1. Geef uw bedrijfswagen regelmatig een onderhoudsbeurt voor een zo optimaal mogelijke werking.
  2. Controleer de bandenspanning regelmatig. Te zachte banden kunnen leiden tot een hoger brandstofverbruik.
  3. Bespaar op gewicht. Neem geen onnodige zaken mee in de kofferbak en het passagiersgedeelte. Zorg er dus voor dat je auto altijd netjes opgeruimd is en dat er geen onnodige extra spullen in de kofferbak blijven zitten.
  4. Houd de ramen zo veel mogelijk gesloten. Verwijder de imperiaal alleen als je deze niet nodig hebt en doe de ramen niet te veel omlaag. Zo verlaag je de luchtweerstand en bespaar je meer brandstof. Vooral wanneer de auto sneller gaat dan 80 km/per uur is het zuiniger om de airco aan te hebben met de ramen gesloten dan wanneer je de ramen open hebt staan. Let wel op dat de airco goed onderhouden is. Dit is ook weer zuiniger voor het milieu.
  5. Rijd soepel en houd je aan de maximum snelheid. Met soepel rijden bedoelen we met name dat je niet abrupt moet optrekken en afremmen. Abrupt optrekken en afremmen hebben een negatieve invloed op het brandstofverbruik dus zorg ervoor dat je lekker soepel blijft rijden.
  6. Eerder doorschakelen. Velen bedrijfswagen modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een schakelindicatie om de versnellingskeuze te optimaliseren. Hierbij wordt er duidelijk aangegeven wanneer je moet schakelen naar een andere versnelling om zo zuinig mogelijk te rijden. Weer goed voor de portemonnee!
  7. De juiste bedrijfswagen velgen onder uw bedrijfsauto spaart aanzienlijk in de brandstofkosten. Zoek in onze Bedrijfswagen Velgen Shop dan ook de juiste velgen voor uw bedrijfsauto.

No Comments Yet.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.